...kiireen keskellä. Tyttäreni toinenkin 16v. kaveri tuli äidiksi viikonlopun aikana.Kovasti teiniäidit lisääntyneet tai ainakin lähipiiriin on viime aikoina syntynyt nuorille lapsia. Kovasti olen pohtinut,onko 16v. valmis äidiksi,toiset on ja toiset  ei. Toinen teiniäiti viettää hurjaa nuoruutta ja mummo hoitaa lapsen ja toinen äiti mietti vielä viimeisillään onko lapsella hörökorvat(niin kuin lapsen isällä!) ja toivoi,että lapsi olisi tyttö(saa pukea mekkoihin!),syntyikin poika.Ehkäisyvalistustakin jopa 5.luokkalaiset saavat kouluissa,joten tietämättömyyttä sillä saralla ei ole.Syntymä on ihme ja mullistava kokemus,mutta on paljon niitäkin naisia ja miehiä,jotka ei pääse nauttimaan siitä kokemuksesta,tahtomattaan ja paljon syntyy lapsia,joiden vanhemmat ei halua tai voi huolehtia ja kasvattaa lapsiaan,syystä tai toisesta!

Meillä 16v. Henna syntyi täysiaikaisena,mutta joutui viettämään elämänsä 6 ensimmäistä elinviikkoaan vastasyntyneiden teholla,syntymän jälkeen tytöllä todettiin autoimmunologinen trombosytopenia eli verihiutaleita oli vähän eikä niitä muodostunut lisää,tutkittiin mistä johtuu(ei vieläkään tiedetä),tehtiin verenvaihtoja ja sai trombosyyttitankkausta joka toinen päivä...nyt tyttö on terve nuori nainen,mutta silloin elettiin raskaita aikoja.Muut 4 sisarusta,jotka syntyivät Henna jälkeen,tutkittiin jo sikiöaikana,kävin Yliopistollisissa sairaaloissa napasuonipunktioissa 4 viikon välein koko raskauksien ajan...siksi syntymä on minulle ihme ja "terve" lapsi myös.

Joku voi ottaa herneen nenään tällä "moraalisaarnalla" ja liian "henkilökohtaisella" kerronnalla(olen saanut sähköpostiini moitteita "jeesustelusta ja itseni ylentämisestä"),mutta so what,tuli tarve kirjoittaa tälläistä!

Minullaon menossa monta hyshys työtä,siksi ei kuvia...sain lauantaina tietää salaisen sukansaajan tiedot,sukat on puikoilla,osallistun myösNovitan-sivulta bongattuun maskottivaihtoon,sekin tekeillä,alpakka-neule kesken sekin ja pakko oli ottaa se hahtuvakiekkokin puikoille,siitä tulossa laukku.Siis kaikki kesken : )

Haluaisin uuden Interweave Knits lehden,mutta lähikaupungissa ei ole...voisiko joku kertoa,löytyykö esim.Oulusta paikkaa,mistä sen voisi ostaa!!!!